Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Виждах я отдалече тези дни.Движи се.От време на време я виждам по улиците.

Отделен въпрос е защо светят в оранжево на километража две иконки, едната мисля е на ABS-a , другата не се сещам, но по принцип като се сложи ключа си прави проверка и всичко гасне.Остава само иконката на двигателя да свети в циферблата на оборотомера, до стартиране/запалване на двигателя.

Иконката която свети в червено в километража с удивителен в средата е на ръчната.Тя гасне като се свали ръчната.

Така е на моята, тя обаче е с ръчни скорости, докато тази от обявата е с автоматични.Може и при автоматичните тези иконки да си светят.

Другата възможност е снимката да е направена веднага след мушване на ключа и преди тези иконки да загаснат.

Добре е и да се тестват всички прозорци дали се вдигат и свалят, да няма развален механизъм на прозорците, че немалко такива има.Продават така, защото ги мързи да платят 60- 100лв за поправка или 120 лева за нов механизъм на прозореца.

================================================== =============

Иначе от снимки само воланът и салона изглеждат в отлично състояние.Воланът е много запазен.Личат му дупките по кожата.На моят са се позатрили.
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 17:27.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Тепърва ще има наиграни с тоз матор :

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...18#post1492918
      Е ще има разбира се, догодина ще започнат да се появяват разни на цена от десетина бона, разбира се, на реални 150 х км, дето салонът им е на гъз щото те алфите са си така, пък то няма смисъл да си я внесеш оттам, дето струват повече, по-добре да си я купиш евтинко, пък да си смениш някои дребни нещица. Като колянов вал например.

---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:53 ----------

Първоначално публикувано от YNN Покажи съобщение
      Колеги, дайте мнение за тази обява:
      http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...4&slink=fd4b68
      Не е ли доста скъпо за 8-годишна 159-ка, дори да е на реални километри?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
        Виждах я отдалече тези дни.Движи се.От време на време я виждам по улиците.

Отделен въпрос е защо светят в оранжево на километража две иконки, едната мисля е на ABS-a , другата не се сещам, но по принцип като се сложи ключа си прави проверка и всичко гасне.Остава само иконката на двигателя да свети в циферблата на оборотомера, до стартиране/запалване на двигателя.

Иконката която свети в червено в километража с удивителен в средата е на ръчната.Тя гасне като се свали ръчната.

Така е на моята, тя обаче е с ръчни скорости, докато тази от обявата е с автоматични.Може и при автоматичните тези иконки да си светят.

Другата възможност е снимката да е направена веднага след мушване на ключа и преди тези иконки да загаснат.

Добре е и да се тестват всички прозорци дали се вдигат и свалят, да няма развален механизъм на прозорците, че немалко такива има.Продават така, защото ги мързи да платят 60- 100лв за поправка или 120 лева за нов механизъм на прозореца.

================================================== =============

Иначе от снимки само воланът и салона изглеждат в отлично състояние.Воланът е много запазен.Личат му дупките по кожата.На моят са се позатрили.
        Явно снимката е направена веднага след като е сложен ключа. Искал е да снима нивото на маслкото явно то се появява веднага след като сложиш ключа. едва ли и има нещо.

Comment

Нямаше да отговарям, ама ДА СИ КАЖА:

-забравих да посоча, че на отиване към морето "засечката" беше по ТРИП А, защото ТРИП Б не го нулирах, а беше настроен да се нулира ръчно.При търгване ТРИП А показваше среден разход от 8.5 среден разход постигант в и извън града, но предимно В града.
          На морето бъзиках ТРИП Б и го направих да показва разход от включване на двигателя до изключване и да го нулира при изключване.Та на отиване ако бях настроил ТРИП Б да показва от включване до изключване на двигателя и го бях засекъл, други щяха да са резултатите.Вместо това ТРИП бе показваше това което и ТРИП А- защото трябваше да се нулира ръчно.

Ай, стига сте писали за разхода, пишете по темата.

Аз така или иначе ще си джиткам със 159-ката колкото и да гори.Дори се бях засилил към бензинова, но в България изобщо нямаше, а чужбината ми беше далеко и още повече много рядко се намира това което искаш като екстри + селеспийд.

Пишете по темата, СТИГА СПАМ.Има отделна тема за разхода.

Сега гледам има една Бургаска, която много ми приличаше на една софийска -същите екстри и кожен салон като цвят.Не зная само дали на предния капак все още има замацано с женски лак за нокти обелено петно боя...
          Да същата е само,че няма петно вече мината е по каско и капака е оправен има и леко обелено точно под щита сега следва и то да се отремонтира по каско..казвам го понеже е моя тази и все още се чудя дали да е продавам понеже бях си харесал един джип но рязко след огледа се отказах..

Comment

• Имаше и пукната задна дясна кора на вратата.Направо си беше сцепена мисля до капака на колонката.А бре доста си беше -мисля на 2/3 от кората беше сцепена.

Нова ли е сложена или е лепена?

Според мен имаше може би възможност да се залепи.

А, бре кво ги правите тези алфи- докато ги купите и вече ги продавате...???

Тази я бяха купили от Пловдив началото на януари 2015 и вече началото на юни 2015 беше обявена за продажба.
            Сега е продадена есента или ранната зима на 2015 и сега вече е в продажба ...

Иначе ми хареса.Джантите мисля са боядисвани в металик цвят.Кожата на седалката на шофьора, там където е ръба на седалката откъм вратата беше ожулена доста, но другата част на кожения салон беше запазена.

За какво ти е да я продаваш.Джипа си има своите разходи и то не малки.Принципно тежки са си тези машини, а и едва ли ще можеш да му се насладиш на магистрала и по завои така както на 159-ката.

Плюсът на джипа му е по-високия просвет и това че ти дава възможност из планината да си караш по спокойно и по черни пътища и по-разбит асфалт и според мен особено по морето да те закара на такива плажове, на които няма или почти няма хора, докато по "масово посещаваните" плажове са като сардини в консерва нагъчкани един до друг ...

Ама и с алфата може да се стигне до 3-4 такива "самотни" плажа по Черноморието ни.Особено по Северното ...
            Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 16:27.

Comment

• По задната кора само капака на тонколоната беше пукнат но е оправен,иначе шоф. Седалка все оше си е така смятам да е оправям но не остава време ... за сега се насочвам към автореновация... инапе си е супер колата но не е мн удобна за семейна това е причината при мен ама нали ти казвам не намирам добра опция и ше си е карам нея (жената да си мрънка ) даже днес запазих час да и затъмня прозорците че така нещо не ме кефи
              Last edited by vernibgs; d.m.y г., 18:50.

Comment

• Момчета, някой нещо за тва
                http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...9&slink=fdpi61
                sigpic
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD, 105Hp. - до 2012г.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 136Hp. - до 2016г.
                Subaru Outback 2.5i 165Hp automatic - сега

Comment

• От март тази година всякакво затъмнение на прозорците е вече забранено.Включително на задни странични прозорци и задно панорамно стъкло.

Всички обаче си карат масово със затъмнени задни прозорци, а някои и със затъмнен заден панорамен прозорец.

Comment

От март тази година всякакво затъмнение на прозорците е вече забранено.Включително на задни странични прозорци и задно панорамно стъкло.

Всички обаче си карат масово със затъмнени задни прозорци, а някои и със затъмнен заден панорамен прозорец.
                    Това прието ли е със закон ,защото 1 2 пъти са ме спирали но не са правили проблем за затъмнени задни стъкла.
                    Alfa 159 JTD

Comment

От март тази година всякакво затъмнение на прозорците е вече забранено.Включително на задни странични прозорци и задно панорамно стъкло.

Не е вярно. колега. Не бъди като болшинството българи говорещи без да проверят фактите....

Според Чл. 105 в Закона за движение по пътищата:
                      (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
                      (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
                      От цитираните по-горе алинеи става категорично ясно, че задните странични стъкла няма проблем да бъдат затъмнявани. Остават челното стъкло, задното панорамно и предните странични стъкла. Относно задното панорамно стъкло никъде не се упоменава, че е забранено затъмняването му, следователно няма член в закона, на базата на който да бъдем глобявани, следователно и то отпада от притеснения. За челното стъкло е ясно, че дори до на е забранено, то не е редно.

Comment

Ти не си ли юрист? Или се бъркам. Дано да се бъркам.

Сега е момента преди някой да си свали фолиото, да докажеш правотата си.

Просто цитирай ДВ, в който е обнародван такъв нормативен акт, за какъвто говориш.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Eskalero Покажи съобщение
                          Интересна тема. Видяхте ли каква 159 TI дойде от Враца в София миналата седмица за 10000 лева ? Австрийка,малко ръждива,на малко повече километри,ама има някакъв вид.
                          Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Защо си промени мнението? Доста "пикантерии" затри относно въпросната Ti-ка
                          Абе ти да не си вечерял с Господ ? Това, което изтри от поста, в момента гледам се сбъдва на 100% Ххахаха евала!
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Някой ми взе под носа черна 159 спортвагон 2.0 жтд от София, Хиподрума. Да видим дали ще се похвали тук.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Здравейте колеги, какво мислите за тази http://auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=...chres=517f1io1
                              някой виждал ли я е , как се води (смисъл tourismo , luxo ti)
                              абе като цяло кво мислите с две думи за нея и дали си заслужава?

Comment

• Човека съм го виждал и е много запален алфист. Има даже една алфа gt junior от 70-те.
                                Алфата е гледана и запазена до колкото може да се каже за годините й.
                                EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
                                Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

Working...
                                X